· Marimea: fructul este mare, având o greutate medie de 12,0g (83 fructe/kg). Forma: fructul are forma ovoida.
· Coaja: este de culoare crem-galbuie, de grosime sub-mijlocie, potrivit de tare, suprafata, neteda si fin ornamentata.
· Miezul: este de culoare alb-galbuie, cu tegument de culoare galben- aurie, umple relativ bine cavitatea valvelor, se extrage usor în jumatati si reprezinta 44,0% din greutatea fructului, contine 69% substante grase, si 21,17% substante proteice, este foarte atractiv, crocant si are gust foarte bun, dulce.
POMUL
· Vegetatia: vigoarea este mijlocie, coroana cilindro-conica, cu port semi-erect, densitatea ramurilor mijlocie si frunzisul cu foliole mari.
Ramurile de rod sunt dispuse terminal, sunt de culoare cafenie-deschisa pâna la cafenie, cu crestere relativ dreapta.
· Înflorirea: înflorirea este semi-tardiva, are caracter protandru .
PRODUCTIA SI UTILIZAREA
· Caractere agronomice: este un soi productiv, intra pe rod în anul 6-7 de la plantare, este tolerant la bacterioza si viermele fructelor, reactioneaza pozitiv la o agrotehnica superioara.
Utilizarea: fructele sunt foarte atragatoare, putând fi valorificate în coaja si mai ales sub forma de miez, pentru consum în stare proaspata si pentru procesare.
1 Ha=205 pomi fructiferi distanta 7m x 7 m
AN III - 15 LEI BUC
pret:
15,00 RON
TVA Inclus
La maturitatea se recolteaza usor prin scuturare.
Pomul este rustic, fiind destul de rezistent la ger si îngheturile târzii de primavara.
Maturarea fructelor: se realizeaza în decada a III-a a lunii Septembrie.
Rezistenta la boli: manifesta toleranta la bacterioza si viermele nucilor.
Destul de productiv, aducand de asemenea si beneficii economice.